fbpx

10 идеи за епична женска вечер

Понякога имам нужда само от един час с приятелките ми, за да се почувствам добре в кожата си! Е, за предпочитане е да са повече, разбира се. Някои от най-прекрасните ми спомени са уикенди до морето или просто еднодневни пътувания извън града. Смях до сълзи. Вътрешни шеги, които продължават да забавляват само нас, години по-късно. 

Когато децата се появят на хоризонта, имаме нужда от приятелките си дори повече отколкото преди. И макар сега логистиката да е мaаалко по-сложна, понякога срещите с тях са от жизнено значение за запазването на здравия ни разум в хаоса на ежедневието. 

А какво по-добро извинение от най-женския месец, да организираш с твоите момичета незабравимо събиране, което да ви кара да се усмихвате само при спомена за него…

Предлагам ти няколко идеи за една наистина епична женска вечер, която всяка от нас заслужава! С оглед на епидемиологичната обстановка, предложенията са подходящи за събиране вътре, което никак не е лошо. Така ще сте си само вие и ще може истински да се отпуснете.

Виж още: Божена Иванова споделя защо и как жените създават един нов свят

1. Запечатай мига

Не може да не си организирала мъжа си и децата в поне една семейна фотосесия до сега, нали? А колко професионални снимки имаш с приятелките си? Може би е крайно време да си подарите една фотосесия само за вас, по женски.

Може да си изберете тема – например чаено парти или „Великият Гетсби”, да си подберете специални аксесоари, да декорирате. А може и просто да сте заедно, да се забавлявате и фотограф да запечата усмивките, топлината и любовта помежду ви.

женска вечер
Кредит: Anastasia Gepp / Pixabay
2. Гласови възможности

Не мога да не ти предложа и… караоке парти, разбира се! Аз самата съм голям фен. Дори моминското ми парти завърши в караоке бар в опит да изпеем Don’t Stop Me Now на Queen (Съжалявам, Фреди!).

Винаги може да импровизирате и да грабнете по един дезодорант или четка за коса, но емоцията е много по-приятна, ако държите в ръка истински микрофон. Ще ви трябват и тонколони. Инструментални версии на любимите песни може да откриете в YouTube, някои имат и вградени текстовете към тях

3. Маратон… пред екрана

Класика, признавам си. Но филмова вечер с приятелки си е гарантирана забавна. Може да си изберете тема – например филми на ужасите или романтични комедии, които половинките ви категорично отказват да изгледат с вас. А защо пък не изгледате сезон на някой сладникав сериал като „Емили в Париж” (Emily In Paris), „Алеята на светулките” (Fireflies In The Garden) или „Сладки магнолии” (Sweet Magnolias)?

4. Наздраве за… НАС!

Кой каза, че трябва да отидеш на бар, за да пиеш хубав коктейл? Да, миксологията си е цяла наука, но това не пречи да направите заедно с приятелките ти първи стъпки в нея. Може всяка да си избере коктейл, който иска да приготви, а другите да опитат. Най-добре е да съгласувате алкохолите, за да не се получи сериозно смесване с тежки последици на следващата сутрин.

Освен коктейли, може да пробвате да експериментирате и с шотове. А ако някоя от вас е бременна или пък не пие алкохол, то виж тук няколко предложения от нас за безалкохолни рецепти.

женска вечер
Кредит: Freepik
5. Пълна промяна

Не всяка от нас може да си позволи личен стилист, но пък е толкова приятно някой друг да се погрижи за визията ти. Защо това да не са най-добрите ти приятелки? Може да се разберете всяка да подбере тоалет за другата, да ѝ направи прическа и грим според това, което мисли, че ще отива на „клиента”. Ще е интересно да се видите в различна светлина, през погледа на любимите момичета. Няма място за притеснения, само за доверие

6. Четене с разбиране

Концепцията за „книжен клуб” става все по-популярна у нас. И да, би било страхотно всички да сме част от легендарния клуб на Рийз Уидърспун, но това няма как да се случи. Можем обаче да си направим наш, който да е толкова страхотен и ексклузивен, че дори на нея да ѝ се прииска да се присъедини!

И да, знам, понякога е трудно да намерим време за четене на цяла книга. Но може да решите да обсъдите интересна статия, филм, TED лекция – нещо, което ви е развълнувала интелектуално и искате да го споделите една с друга. А може да е просто тема, по която искате да поговорите… Няма правила, това все пак е вашият клуб и вие го правите такъв, какъвто искате да бъде.

7. Скрити таланти

Не може да не си гледала поне един филм, в който главните герои учат някаква хореография. Не е нужно да сте най-добрите танцьори на света, нужно е просто да искате да се забавлявате под звуците на любимите си парчета. Може да разучите някои от стъпките на легендарната хореография на Thriller на Майкъл Джаксън или пък да заложите на нещо супер лесно като „Макарена”. А може просто да си пуснете музика и да танцувате, докато не ви заболят краката.

женска вечер
Кредит: Freepik
8. Кулинарно пътешествие

Обожавам да пътувам с приятелките си. Някои от най-забавните ми спомени са по улиците на Барселона, Лондон, Венеция… Кога обаче отново ще имаме тази възможност, въобще не ми е ясно. Затова може да си я създадем сами с помощта на храната.

Коя е дестинацията, за която отдавна мечтаете с твоите приятелки? Рим? Санторини? А може би екзотичният Рабат? Едната опция, разбира се, е да експериментирате сами и да видите какво ще може да сготвите от националната кухня на съответната страна. Определено ще е забавно. Но нека не забравяме, че винаги има не лошия вариант за поръчка на храна за вкъщи, нали?

9. Бягство от реалността

Ако всички можете да се измъкнете от вкъщи за повече от няколко часа и да останете някъде с приспиване, без да е прекалено далеч, защо просто не си вземете апартамент под наем в града? Може да си организирате пижамено парти… А може да комбинирате тази идея и с фотосесията, която ти предложих малко по-нагоре. С подобно преживяване ще се върнете в безгрижните младежки дни, когато стояхме до късно и спахме до късно, защото никакви задачи не ни чакаха на другия ден… 

10. Игри за напреднали

Вечер на игри, защо пък не? За целта, разбира се, е нужно всички в компанията да са почитатели. Може да изберете някои класики като монополи, асоциации или филми, може да експериментирате с някоя нова за всички игра. А може и просто да се отпуснете в питие в ръка на дивана и да отговаряте на въпроси от картите Kitty Talks или DarPlay. За целта ще е нужно предварително да се сдобиете с комплект. Така ще може да се отпуснете, да се насладите на времето с приятелките си и да се опознаете в една нова светлина. А може и да подберете няколко въпроса от провокативния експеримент на Артър Арън, за който ти разказахме тук.

Както и да решите да прекарате времето си, важното е, че ще сте заедно! Защото понякога единственото, от което се нуждаем, са приятелките ни и безценното време да бъдем изцяло себе си в тяхната компания!

Виж още: 30 идеи как да се погрижиш за себе си в забързаното ежедневие

Мария Малчева
Мария Малчева
Професионалният опит на журналист и личният опит на майка на двегодишна дъщеря превърнаха този сайт в мой нов „дом". Обичам да откривам света, различните гледни точки, вълнуващи истории, да търся своята истина и да я споделям. Ще се радвам заедно да изградим една общност, в която всички да се чувстваме в свои води.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии